انواع آسانسورهای مورد استفاده در سوله های صنعتی
بجز در مواردی که در سوله های بلند برای تردد مدیران و کارکنان در طبقات مختلف از آسانسورهای مسافربر هیدرولیکی یا کششی MRL استفاده می شود، عمدتاً کاربری آسانسور در سوله ها برای جابجایی بارهای سنگین است که نیاز خط تولید می باشد.
لذا دسته بندی آسانسورهای سوله ها بر اساس نوع کاربری بشرح زیر می باشد:
الف- آسانسورهای مسافری Passenger Lifts
ب- بالابرهای صنعتی Hoists
ج-آسانسورهای باری مسافری هیدرولیک Hydraulic Passenger good lifts
د- آسانسورهای باری مسافری کششی Traction Passenger good lifts
الف- آسانسورهای مسافری:
عموماً آسانسورهای متداولی هستند که در منازل مسکونی نیز استفاده می شوند و به لحاظ اینکه ارتفاع سوله ها محدود می باشد، سرعت این آسانسورها در حد 1m/sec کفایت می کند از آنجا که در مسافت های کوتاه آسانسورهای هیدرولیک نسبت به کششی دارای مزیت بیشتری می باشند و از انعطاف بیشتری در طراحی برخوردار هستند، لذا ارجحیت پیدا می کنند عدم نیاز به موتورخانه بالای چاهک آسانسور نیز موجب کاهش هزینه های آهن کشی برای مصرف کننده می باشد. ضمن اینکه عدم نیاز به وزنه تعادل زیبایی بیشتری را نصیب آسانسورهای هیدرولیکی مسافری می نماید در هر دو حالت هیدرولیکی و کششی رعایت استانداردهای EN81-20-50 در طراحی و نصب آنها الزام آور می باشد.
ب- بالابرهای صنعتی:
طیف وسیعی از کاربری جهت جابجایی و حمل بارهای سنگین داخل سوله های صنعتی را بالابرهای صنعتی به خود اختصاص میدهند. وجه تمایز بالابرهای صنعتی نسبت به آسانسورهای باری اینست که بالابرها صرفاً برای حمل و جابجایی بار کاربرد دارند از این رو الزامات و دستورالعمل های سخت گیرانه برای محافظت از افراد معمولی که فاقد آموزش در مورد بهره برداری از بالابر هستند را نیاز ندارند.
بنابراین استاندارد مربوط به طراحی و تجهیزات مورد استفاده آنها متفاوت از استاندارد آسانسورهای باری مسافری می باشند لیکن نکاتی کلیدی زیر در طراحی آنها لازم الاجرا می باشد.
Load Capacity (ظرفیت)
در بالابرهای صنعتی نیز مقدار حداکثر بار مجاز برای جابجایی از نکات کلیدی است که می بایست رعایت گردد. زیرا هر بالابری برای ظرفیتی طراحی گردیده که عدم رعایت آن می تواند موجب خسارت و کاهش طول عمر آن گردد. در بیشتر موارد از سیستم های Over Load مکانیکی یا الکتریکی برای اطمینان از رعایت بار مجاز در بالابر استفاده میکنند
Safety brakes (ترمز ایمنی)
در بالابر های کششی برای انتقال نیرو از طناب های فولادی یا همان سیم بکسل استفاده می شود، بکارگیری سیستم ترمز ایمنی ضروری است. زیرا هرگاه سیم بکسل پاره شود این سیستم از سقوط کابین یا Plat form (کفی) به پایین جلوگیری می نماید. این سیستم به پاراشوت نیز معروف است و از الزامات هر سیستم کششی است.
Emergency Devices (تجهیزات اضطراری)
هر بالابر استانداردی ضروری است که مجهز به سیستم های آلارم دهی باشد زیرا بهره بردار را به موقع از نارسایی های موجود مطلع نموده و از بروز خسارت به سیستم و بهره برداران ممانعت بعمل می آورد. وجود روشنایی اضطراری و لوازم ارتباطی نیز هنگام قطع برق و از کار افتادن بالابر بسیار کاربردی می باشند.
Regular inspection (بازرسی دوره ای)
یکی دیگر از الزامات یک بالابر صنعتی تدوین رویه هایی است که مصرف کننده را نسبت به اطمینان از عملکرد سالم و انطباق با استانداردها آگاه می سازد بطوریکه طی دوره های معینی افراد ذیصلاح و آموزش دیده از قسمت های مختلف بالابر بازدید و صحت عملکرد آن را تائید نمایند، لذا ضروری است که اپراتورهای دستگاه و یا افراد که از سیستم نگهداری میکنند افرادی آموزش دیده باشند.
Risk assessment (ارزیابی ریسک)
هر ماشینی بر اثر کارکرد مداوم و طولانی دچار استهلاک گردیده و تعویض برخی قطعات و لوازم مصرفی آن ضرورت دارد از طرف دیگر شرایط محیطی در صنعت نیز روی آن تاثیر گذار می باشد، لذا همواره باید ارزیابی گردد که سیستم در شرایط مناسب قرار دارد و بهره برداری از آن فاقد ریسک می باشد.
plan (برنامه سرویس و نگهداری)
طرح ریزی برای بازرسی مداوم و مرتب از سیستم طی یک جدول و چک لیست سرویس و نگهداری بر اساس میزان کارکرد بالابر و توصیه های طراح و سازنده سیستم بالابر یک ضرورت است.
بالابرهای هیدرولیک
همانطور که گفته شد بالابرهای صنعتی در دو تیپ کششی و هیدرولیک طراحی و نصب میگردند لیکن برای جابجایی بارهای سنگین از بالابرهای هیدرولیک استفاده می شود .
ASME B30-1 استانداردی است که راهنمای استفاده جک در سیستم های هیدرولیک می باشد بطوریکه الزامات ساخت، نصب، نگهداری و عملکرد آنها را پوشش می دهد این استاندارد نیز بر میزان بار، پایداری سیستم، لوازم و تجهیزات ایمنی و رویه های بازرسی را تاکید دارد. با رعایت این استاندارد بر اساس حداکثر فشار روی جک و بر اساس میزان حداکثر بار مجاز برای جابجایی، حداقل قطر جک هیدرولیک و ضخامت پیستون (شافت) آن طراحی میگردد.
بواسطه طول جک و بار روی آن انتخاب ضخامت شافت موجب می شود که جک دچار کمانش نگردد و تحمل بار وارده را داشته باشد.
انتخاب جک با قطر بیشتر به مثابه تحمل بار بیشتر روی آن می باشد که صد البته جک قوی تر هزینه های بیشتری نیز به مصرف کننده تحمیل می نماید.
Iso 10533 استانداردی است که طراحان بالابر صنعتی هیدرولیکی بر اساس آن اقدام به طراحی پاوریونیت های هیدرولیک می نمایند. الزامات این استاندارد بر پایه تمرکز برکیفیت، ایمنی و دوام تجهیزات بکار رفته بالابر هیدرولیکی تنظیم گردیده است.
نکات کلیدی ایمنی استاندارد در پاوریونیت هیدرولیکی :
- Over load Protection (حفاظت در برابر افزایش بار):
سیستم طور طراحی گردد که مجهز به مکانیزم هایی باشد که از افزایش بار بیشتر از حد مجاز جلوگیری نماید. افزایش بار موجب خسارت به تجهیزات پاوریونیت و در شرایط حاد احتمال سقوط بالابر می گردد.
- Pressure relief valves (شیر فشار شکن):
مبنای عملکرد سیستم های هیدرولیک بر اساس افزایش فشار می باشد لذا همواره فشار در بالابرهای صنعتی نیز مقوله بسیار مهمی است حال استاندارد تاکیددارد که سیستم به مکانیزم هایی مجهز باشد که از افزایش ناخواسته فشار که به مدار هیدرولیک و لوازم آن صدمه میزند، جلوگیری نماید این امر توسط شیرهای محدود کننده فشار انجام می شود.
- Safety brakes (ترمز ایمنی):
در سیستم های کششی ترمز ایمنی مکانیکی یا پاراشوت، سقوط بالابر را بر اثر پاره شدن سیم بکسل های آن حفاظت میکرد لیکن در بالابرهای هیدرولیکی احتمال سقوط می تواند بر اثر تخلیه روغن هیدرولیک داخل جک بطور ناگهانی یا بر اثر پاره شدن شلنگ یا لوله هیدرولیک اتفاق بیفتد.
در اینجا شیر ترکیدگی یا Rupture Valve که روی جک در مسیر روغن قرار دارد این وظیفه مهم را به عهده دارد. این یک وسیله ایمنی بسیار مهم است لذا می بایست حتماً Certificate (گواهی) های لازم را داشته باشد.
- Maintenance and inspection (بازرسی و نگهداری):
بازدیدهای چشمی از میزان حداقل روغن مجاز یا کنترل نشت روغن در سیستم های هیدرولیک بسیار اهمیت دارد.
بازدیدهای دوره ای از تجهیزات Over load و شیرهای فشار شکن نیز بسیار ضروری است.
تعویض به موقع روغن هیدرولیک که بر اثر مرور زمان و استارت های مکرر خاصیت خود را از دست داده و دچار آلودگی گردیده و تمیز کردن و تعویض فیلترهای مدار هیدرولیک و گروه شیرها نیز جزیی از وظایف سرویس کاران بشمار می رود.
روی بالابر به روشنی ظرفیت مجاز، مراقبت های ایمنی و کارخانه سازنده علامت گذاری میگردد.
رعایت و درک این استانداردها به ما کمک می کند که همواره اطمینان از عملکرد ایمن بالابر هیدرولیک صنعتی داشته باشیم و بالابر نیز بطور موثری در کاربری طراحی شده ایفای نقش نماید. ارتباط با شرکت سازنده و استفاده از راهنمایی آنها و ورژن های جدید طراحی شده نیز همواره بر اطمینان از عملکرد ایمن خواهد افزود .
تمام نکات مهمی که در پایان باید گفت
در این مقاله سعی کردیم تمام نکات لازم در رابطه با انواع آسانسورهای مورد استفاده در سوله های صنعتی را برای شما بررسی کنیم چنانچه نیاز به مشاوره فنی برای انتخاب آسانسور و قطعات آسانسور دارید می توانید با مشاوران گروه سیگما در ارتباط باشید. شرکت سیگما در تلاش است که بهترین خدمات را در زمینه آسانسور به شما ارائه دهد.
در ادامه پیشنهاد می کنیم که مطالعه کنید .
آسانسورهای صنعتی و کاربردهای آن
درباره ما
شرکت مهندسی بازرگانی سیگما سال ۱۳۸۲ توسط مهندس فرید کورس تاسیس گردید.
این شرکت با واردات لوازم اصلی آسانسور و پله برقی و ایجاد نمایندگی های فروش و ارائه خدمات خود در سراسر کشور، یکی از معتبرترین شرکت های فروش و ارائه خدمات در صنعت آسانسور ایران به شمار می آید.
تماس با ما
تلفن:
22036477-80
88888490
واتساپ:
ایمیل:
ساعت کاری:
شنبه تا چهارشنبه 8 تا 16، پنج شنبه 8 تا 12
ارتباط مستقیم با مدیریت:
kouros@sigma-elevator.ir
فروشگاه ها
سیگما غرب – آقای مجید عظیمی آشتیانی:
تهران ، میدان فتح
02166287008
سیگما اصفهان – آقای سید حسین مصلحی:
اصفهان ، سه راه کهن دژ
03137707975
سیگما سیم – آقای علیرضا طبسی:
تهران، پاساژ پارس صنعت
02166631237
دفتر فروش رسمی سیگما و پریسما
دفتر مارکتینگ آسانسور سیگما
تهران مرکزی، طرشت
66081497 – 021
© 2021 آسانسور سیگما /کلیه حقوق این پورتال برای شرکت سیگما محفوظ می باشد.