با آسانسور بیرونی و انواع آن آشنا شوید
فهرست مطالب
آسانسور بیرونی چیست؟
منظور از آسانسور بیرونی، آسانسور هایی هستند که بنا به هر دلیلی در داخل ساختمان تعبیه نمی شوند. گاهی به دلیل قدیمی بودن سازه امکان جایگیری آسانسور و کندن چاله درون ساختمان نیست و گاهی نیز ممکن است به دلیل ارتقاء سطح کیفی دکوراسیون و مدرنیته کردن ساختمان از چنین حالتی استفاده شود که در این حالت اصطلاحاً به آنها آسانسورهای شیشه ای یا پاناروما گفته می شوند، که در این مقاله در باب این دو مورد صحبت خواهیم کرد.
نصب آسانسور بیرونی در ساختمان های قدیمی
امروزه طبق قوانین جدید ساختمان سازی و تبصره های در نظر گرفته شده، در ساختمان هایی با بیش از سه طبقه می بایست آسانسور نصب گردد، اما در سال های پیش اینگونه نبود و گاهی ساختمان های 5 یا حتی 6 طبقه نیز فاقد آسانسور بوده اند. اما از آنجایی که عدم حضور آسانسور سبب ایجاد مشکلاتی چون آرتروز زانو و کمر خواهد شد حضور این وسیله به یکی از ملزومات حیاتی در ساختمان تبدیل شد.
امروزه ممکن است مالکین مجتمع های قدیمی به فکر ایجاد تغییراتی مثل اضافه کردن آسانسور بیفتند. اما به این دلیل که امکان ایجاد چاله آسانسور پس از ساخت سازه وجود ندارد، پس مهندسان به فکر اضافه نمودن آسانسور بر روی ساختمان به شکلی نوین کردند.
در چنین موقعیت هایی کاربردی ترین ایده نصب آسانسور در فضای بیرون ساختمان یا همان حیاط است. گاهی هم اگر در قسمت پلکان ها نیز فضای آزاد وجود داشته باشد دیگر نیازی به تعبیه آسانسور در محیط بیرونی نیست. البته نظر نهایی پس از بازرسی و مشاور کارشناسان لحاظ می گردد.
نکات نصب آسانسور بیرونی
- درنظرگرفتن استقامت سازه توسط بررسی مهندسی
- مقاوم سازی ساختمان در صورت نیاز به جهت اضافه کردن آسانسور
- در سازه هایی که چندین سال از ساخت آن ها می گذرد امکان تعبیه آسانسور در فضا کمتر از 120 *120 سانتی متر نیست و در واقع مینیمم فضای لازم به جهت نصب تجهیزات 100* 160 سانتی متر الی 145 * 145 سانتی متر است.
- کلیه خدمات و امور مربوط به مقاوم سازی ساختمان در صورت نیاز، بر عهده کارفرما می باشد.
نکته : دقت داشته باشید که به منظور تعبیه تجهیزاتی چون آسانسور چه در بیرون ساختمان و یا درون مجتمع می بایست حتماً از شهرداری تاییدیه و مجوزهای مورد نیاز را کسب کنید. این روند به منظور دریافت تاییدیه پایان کار لازم است. اما چنانچه سازه واجد مجوز پایان کار می باشد دیگر لزومی بر کسب تاییدیه نیست.
مناسب ترین گزینه برای نصب آسانسور بیرونی
طبق نتیجهگیریهای کارشناسان و مهندسین با تجربه در این حوزه، کاربردی ترین آسانسورها برای چنین مواردی را اغلب نمونه های کششی، هیدرولیکی و هوم لیفت نام می برند. بیشتر افراد تمایل دارند برای نصب آسانسور در بیرون ساختمان از اتاقک های شیشهای بهره ببرند چرا که در این حالت ضمن اضافه نمودن این تجهیزات، سبب ارتقاء سطح کیفی و زیبایی ساختمان خود نیز می شوند.
آسانسور بیرونی پاناروما چیست؟
مبحث دوم در این مقاله آسانسورهای شیشه ای پاناروما هستند که به عنوان آسانسور بیرونی در نظر گرفته می شوند. تفاوت این تجهیزات با نمونه پیشین که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد این است که این آسانسورها نه به علت محدودیت سازه بلکه به منظور ارتقاء کیفی و بهره گیری از تجهیزات مدرن در انواع مجتمع ها نصب می گردند.
اتاقک استفاده شده در این آسانسورها کاملاً شیشه ای بوده و اغلب به صورت سفارشی و با توجه به فضای کاربری محیط طراحی و ساخته می شود.
این آسانسورها به دلیل دیزاین و طراحی زیبا سبب ایجاد جلوهای منحصر به فرد و جذاب در دکوراسیون خارجی ساختمان ها می شوند.
این تجهیزات، در اوایل تنها در مجتمع های تجاری و ارگان های دولتی مورد استفاده واقع می شدند اما پس از مدتی به علت خاص بودن دیزاین آنها، بر محبوبیت شان افزوده شد. به طوری که این آسانسور ها کم کم حتی به صورت خانگی و شخصی نیز مورد استفاده قرار گرفتند. منازل مسکونی که به شکل دوبلکس طراحی شده اند و افراد بنا به هر دلیلی نمی توانند از پلکان استفاده کنند با تعبیه این آسانسورها می توانند مشکلات استفاده از راه پله را به خوبی رفع نمایند.
آسانسور بیرونی پاناروما امروزه در اکثر اماکن پر رفت و آمد، مجتمع های تجاری، هتل های لوکس و ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد و همین امر سبب جذب بیشتر بازدید کننده ها به این اماکن می گردد.
نکات طراحی آسانسور بیرونی پاناروما
_ تنوع طراحی در این آسانسورها بسیار زیاد است. به شکلی که طراحان و معماران تمایل زیادی به استفاده از این مدل ها دارند چرا که علاوه بر رفع نیاز، می تواند سبب خاص شدن دیزاین ساختمان نیز بشود.
_ سیستم تعبیه شده در آسانسورهای پاناروما اغلب در دو صورت هیدرولیکی و یا کششی استفاده می گردد که با توجه به فاکتورهایی مثل تعداد طبقات، میزان رفت آمد، نوع سازه و حجم استفاده، سیستم عملکردی در نظر گرفته شده ممکن است متفاوت باشد. که هر کدام میتواند مزایا و معایب خاص خود را به دنبال داشته باشد.
_ هرچند که از لحاظ بصری این تجهیزات دارای طرفداران بیشتری هستند اما طراحی و ساخت آنها از پیچیدگی و نکات بیشتری برخوردار است.
_ جنس متریال استفاده شده اتاقک در این مدل ها، شیشه لمینت است که از لحاظ مقاومتی کاملا تایید شده هستند و در برابر ضربه، سایش و شرایط جوی دوام بسیار خوبی را از خود نشان میدهند.
برای نصب و راه اندازی و خرید آسانسور بامشاوران شرکت سیگما آسانبر در تماس باشید.
سیگما می تواند به شما در نصب انواع آسانسور کمک کند
ما در مجموعه سیگما گروب که از شرکای تجاری معتبر در بخش های مختلف صنعت آسانسور از جمله، موتور، کابین، قطعات، تابلو فرمان و انواع درب های مدرن تشکیل شده است، می توانیم بهترین آسانسور های بیرونی و داخلی را در مدل های کششی و هیدرولیک، برای شما اجرا کنیم. جهت کسب مشاوره و هماهنگی با ما تماس بگیرید.
درباره ما
شرکت مهندسی بازرگانی سیگما سال ۱۳۸۲ توسط مهندس فرید کورس تاسیس گردید.
این شرکت با واردات لوازم اصلی آسانسور و پله برقی و ایجاد نمایندگی های فروش و ارائه خدمات خود در سراسر کشور، یکی از معتبرترین شرکت های فروش و ارائه خدمات در صنعت آسانسور ایران به شمار می آید.
تماس با ما
تلفن:
22036477-80
88888490
واتساپ:
ایمیل:
ساعت کاری:
شنبه تا چهارشنبه 8 تا 16، پنج شنبه 8 تا 12
ارتباط مستقیم با مدیریت:
kouros@sigma-elevator.ir
فروشگاه ها
سیگما غرب – آقای مجید عظیمی آشتیانی:
تهران ، میدان فتح
02166287008
سیگما اصفهان – آقای سید حسین مصلحی:
اصفهان ، سه راه کهن دژ
03137707975
سیگما سیم – آقای علیرضا طبسی:
تهران، پاساژ پارس صنعت
02166631237
دفتر فروش رسمی سیگما و پریسما
دفتر مارکتینگ آسانسور سیگما
تهران مرکزی، طرشت
66081497 – 021
© 2021 آسانسور سیگما /کلیه حقوق این پورتال برای شرکت سیگما محفوظ می باشد.