انواع آسانسور های صنعتی
یکی از مهم ترین ویژگی ها که آسانسورهای صنعتی را متمایز می کند شرایط محیطی و آب و هوایی است که قرار است در آن شرایط آسانسور نصب و راه اندازی گردیده و سالیان متمادی به فعالیت ادامه دهد.
شرایط محیطی خاص همواره طراحی سیستم های خاص را به دنبال دارد و آسانسورهای صنعتی برای کار در شرایط سخت متناسب با شرایط محیطی، کاربرد، میزان ظرفیت طراحی شده و می بایست در هر شرایط محیطی کاملاً محافظت شده باشند.
رعایت استانداردهای مربوطه:
این آسانسورها برای جابجایی بار و مسافران در صنایع نظامی، نیروگاهها، معادن، کارخانه های سیمان، کاغذ، روغن و کارخانه های پتروشیمی و پالایشگاهها ساخته می شوند.
لذا رعایت استانداردهای مربوطه الزامی است. دستورالعمل های انجمن های مهندسین مکانیک امریکا ASME A 17.1 و استاندارد EN81-80 اروپا برای طراحی این آسانسورها استفاده می شوند.
همینطور استانداردهای کیفیت و ایمنی سخت گیرانه بین المللی مطابق با کد ANSI می باشد.
تفاوت و وجه تمایز آسانسورهای صنعتی و مسافری
تعریف منطقه خطر (HAZARDOUS AREA)
اساساً منطقه خطر به محدوده ای اطلاق می شود که در آن آتمسفر یا بخارات قابل اشتعال به مقدار کافی وجود داشته باشد در چنین فضایی آتش سوزی یا انفجار با رعایت سه شرط اساسی امکان پذیر است. اغلب به این مثلث منطقه خطرناک یا مثلث احتراق گفته می شود.
طبقه بندی منطقه خطر بر اساس استانداردهای IEC و ATEX تعریف گردیده است.
انواع آسانسورهای صنعتی:
1-آسانسورهای باری مسافری در فضاهای نرمال
آسانسورهایی هستند که در کارخانجات مختلف نصب گردیده و پشتیبان خطوط تولید هستند وظیفه آنها جابجایی مواد اولیه و کالا می باشد.
این آسانسورها عموماً دارای ظرفیت بالا می باشند لذا توانایی حمل بارهای سنگین را دارا هستند همینطور باید دارای سیستم تراز مجدد باشند (Relevelling) بطوریکه همواره در تراز طبقه قرار گرفته و انتقال مواد به بیرون با وسایل جابجایی مثل لیفتراک به سهولت انجام گردد.
هرگاه طول مسیر حرکت (Travel) آسانسور زیاد باشد در طراحی از آسانسورهای باری کششی استفاده میشود لیکن برای تراول های کمتر از 15 متر سیستم های هیدرولیک ارجحیت پیدا می کنند.
عموماً دربهای ورودی آسانسور های باری بزرگتر از آسانسورهای مسافری می باشد این امر کمک می کند چرخش وسایل حمل داخل کابین به سهولت انجام گیرد از اینرو تعداد لته های درب ها بصورت 4 یا 6 لته نیز متداول می باشد. اگر محدودیتی در ساختمان وجود نداشته باشد ارتفاع دربهای ورودی نیز در حد 2.5 m تا 3 m می تواند طرح گردد.
در بسیاری موارد به جهت محدودیت فضای چاهک آسانسور از عرض، طراحان به استفاده از دربهای گیوتینی یا دربهای تلسکوپی بالا رونده روی می آورند. کاربرد این آسانسورها در اکثر سوله های صنعتی تولیدی، فضای عمومی کارخانجات و کارگاهها می باشد و در بین آسانسورهای صنعتی بیشترین تعداد را از نظر آماری به خود اختصاص میدهند.
2-آسانسورهای ضد احتراق (Explosion Proof Elevators)
آسانسورهایی هستند که در بخش های خاص صنعت استفاده می شوند که در محیط هایی که بواسطه نوع فعالیت صنعتی که انجام می شود ذرات و گازهایی در محیط پراکنده می شوند که عملکرد یک آسانسور نرمال معمولی می تواند موجب بروز آتش سوزی و خسارات جبران ناپذیری گردد.
لذا همانطور که گفته شد بر اساس طبقه بندی منطقه خطر می بایست آسانسوری متناسب با آن درجه از ریسک طراحی و اجرا گردد.
بر اساس استاندارد ATEX وIEC سه معیار اصلی برای دسته بندی منطقه خطر تعریف گردیده است.
طبقه بندی منطقه خطرناک (HAZARDOUS AREA CLASSIFICATION)
A – بر اساس نوع خطر (type of hazard)
نوع خطر را در سه گروه دسته بندی کرده اند:
گروه I ، گروه II ، گروه III
گروه II در ارتباط با آسانسورها بیشترین درخواست را دارد که مربوط به محیط های خطرناک دارای گازهای قابل اشتعال می باشد باین مفهوم که حداقل انرژی که موجب اشتعال گازهای مختلف می شود چقدر است . در بین گازهای دسته بندی شده ، گاز هیدروژن در زمره خطرناک ترین گازهاست زیرا با حداقل انرژی ناخواسته مشتعل میگردد.
لذا آسانسوری که برای محیط های آلوده به هیدروژن طراحی میگردد در زمره گران ترین آسانسورهای صنعتی می باشد.
B – بر اساس درجه حرارت(T) (auto-ignition temperature)
این دسته بندی بر این اساس تعریف گردیده است که گازهای متراکم در یک محیط صرفاً به جهت افزایش دمای محیط دچار خود اشتعالی می شوند.
برخی گازها در درجه حرارت های کمتر، و برخی دیگر در درجه حرارت های بالاتر بدون هیچ تحریک خارجی دچار حریق می شوند.
T1 در دمای 85՞C
.
.
.
.
T6 در دمای 450՞ C
لذا گازهایی که در دسته T1 قرار می گیرند محیط خطرناک تر و با ریسک بالاتری می باشند.
C – بر اساس احتمال وجود خطر flammable concentrations (zones)
احتمال وجود خطر در غلظت کافی برای ایجاد اشتعال در هر مکان متفاوت می باشد برای اکثر تاسیسات این خطر بستگی به مدت زمان وجود خطر (گازها و ذرات گرد و غبار) دارد.
به منظور طبقه بندی این خطر، هر تاسیسات بسته به مدت زمانی که مواد خطرناک وجود دارد، به عنوان مناطق در معرض خطر تقسیم شده اند از این مناطق به عنوان ZONE یاد می شود.
Zone0 به احتمال زیاد آتمسفر خطرناک برای مدت طولانی بیش از هزار ساعت در سال وجود دارد.
Zone1 آتمسفر خطرناک ممکن است وجود داشته باشد که بین 10 تا هزار ساعت درسال
Zone2 آتمسفر خطرناک در عملکرد عادی وجود ندارد و یا برای کمتر از ده ساعت در سال بوجود می آید.
3-آسانسورهای ضد گرد و غبار (Dust Proof Elevators)
نکته دیگر در حفاظت از تجهیزات در مناطق خطرناک ، محافظت در برابر نفوذ اجسام خارجی و آب است این به معنای درجه حفاظت از نفوذ شناخته می شود و معمولاً به عنوان کد IP شناخته می شود کد IP با دو رقم نشان داده میشود رقم یکان محافظت از ورود اجسام بر اساس قطر اندازه
آنهاست بطوریکه عدد صفر به این مفهوم است که هیچ حفاظتی وجود ندارد و عدد 6 به معنای محافظت کامل در برابر هر گونه نفوذ گرد و غبار می باشد رقم دهگان نیز بیانگر میزان نفوذ آب
است و عدد صفر دهگان به مفهوم اینکه هیچ حفاظتی در برابر آب وجود ندارد و عدد 8 محافظت کامل را نشان میدهد بطوریکه می تواند تا عمق معینی در آب غوطه ور باقی بماند.
یکی از متداول ترین آسانسورها در این کلاس حفاظتی IP54 می باشد که مقاوم در برابر نفوذ گرد و غبار بوده و در کارخانجات سیمان و محیط های باز توام با گرد و غبار و سدها و صنایع مختلف بکار گرفته می شود.
تمام تجهیزات مورد استفاده در مناطق خطرناک دارای یک محدوده دمای کاربردی هستند که اغلب به عنوان TAMB نامیده می شوند این محدوده دمای محیطی حداقل و حداکثر را مشخص می کند که تجهیزات برای استفاده در آن محدوده حرارتی تائید شده اند.
استاندارد IEC دمای کاربردی تجهیزات را بین 10՞C- تا 40՞ C + تعریف نموده است. تجهیزات بکار رفته باید طوری علامت گذاری شوند که اطلاعاتی چون کارخانه سازنده، نماد و گواهی نامه مربوطه، گروه های مختلف گاز، نشان CE و ATEX و شماره شناسه صادر کننده گواهی قابل رویت و تشخیص باشند.
تمام نکات مهمی که در پایان باید گفت
در این مقاله سعی کردیم تمام نکات لازم در رابطه با انواع آسانسور صنعتی شامل آسانسور باری – مسافری، ضد احتراق و ضد گرد وغبار برای شما بررسی کنیم چنانچه نیاز به مشاوره فنی برای انتخاب آسانسور و قطعات آسانسور دارید می توانید با مشاوران گروه سیگما در ارتباط باشید. شرکت سیگما در تلاش است که بهترین خدمات را در زمینه آسانسور به شما ارائه دهد.
در ادامه پیشنهاد می کنیم که مطالعه کنید .
تفاوت و وجه تمایز آسانسورهای صنعتی ومسافری
درباره ما
شرکت مهندسی بازرگانی سیگما سال ۱۳۸۲ توسط مهندس فرید کورس تاسیس گردید.
این شرکت با واردات لوازم اصلی آسانسور و پله برقی و ایجاد نمایندگی های فروش و ارائه خدمات خود در سراسر کشور، یکی از معتبرترین شرکت های فروش و ارائه خدمات در صنعت آسانسور ایران به شمار می آید.
تماس با ما
تلفن:
22036477-80
88888490
واتساپ:
ایمیل:
ساعت کاری:
شنبه تا چهارشنبه 8 تا 16، پنج شنبه 8 تا 12
ارتباط مستقیم با مدیریت:
kouros@sigma-elevator.ir
فروشگاه ها
سیگما غرب – آقای مجید عظیمی آشتیانی:
تهران ، میدان فتح
02166287008
سیگما اصفهان – آقای سید حسین مصلحی:
اصفهان ، سه راه کهن دژ
03137707975
سیگما سیم – آقای علیرضا طبسی:
تهران، پاساژ پارس صنعت
02166631237
دفتر فروش رسمی سیگما و پریسما
دفتر فروش قطعات آسانسور سیگما لیفت پارتز
تهران مرکزی، طرشت
66081497 – 021
© 2021 آسانسور سیگما /کلیه حقوق این پورتال برای شرکت سیگما محفوظ می باشد.