آسانسورهای هیدرولیکی
آسانسورهای هیدرولیکی:
آسانسورهایی هستند که با اعمال فشار روغن به پیستون موجب جابجایی آن می شوند این فشار توسط یک موتور پمپ که عمدتاً داخل یک تانک روغن قرار گفته بوجود می آید.
وزن کابین آسانسور و نفرات و سرنشینان روی جک اعمال می شود هر چه وزن آنها بیشتر باشد و هر چه قطر سطح شافت آن کوچک تر باشد، فشار اعمال شده روی آن بیشتر می شود. این از معادله p = که در فیزیک خوانده ایم محاسبه می گردد.
حال برای آنکه شافت جک همراه با بار روی آن که کابین آسانسور می باشد به سمت بالا حرکت نماید، می بایست موتور پمپ فشاری بیشتر از فشار روی پیستون ایجاد نماید.
لذا انتخاب موتور با قدرت کافی برای اینکار از ضروریات طراحی این آسانسورها می باشد در ادامه به جزئیات بیشتری از طراحی انواع آسانسورهای هیدرولیک و پارامترهای مهم آنها می پردازیم.
انواع آسانسورهای هیدرولیکی به لحاظ سیستم های تعلیق:

Direct Central:
به جرات می توان روش مستقیم اعمال نیرو توسط جک هیدرولیک به کابین را بهترین و کامل ترین روش طراحی آسانسورهای هیدرولیک نامید.
روش کار به این صورت است که جک داخل زمین در میان حفره ای که از قبل برای آن آماده شده است قرار گرفته و پیستون آن مستقیم به زیر کابین متصل می گردد.
مزایا:
- مهم ترین مزیت، ایمنی صد در صد مسافران در قبال سقوط کابین می باشد که هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
- مزیت دیگر کیفیت حرکت آسانسور می باشد زیرا اعمال نیرو به کابین می تواند دقیقاً در مرکز ثقل کابین وارد گردیده که نتیجه آن حرکت بدون لرزش و شوک هنگام استارت و ایست می باشد.
- امتیاز دیگر این روش استهلاک بسیار کم قطعات مکانیکی و طول عمر بالای آسانسور می باشد.
- به جهت بکارگیری حداقل قطعات در این آسانسورها، احتمال خرابی آنها به حداقل می رسد.
حال این سوال پیش می آید که وقتی این همه مزایا در این تیپ آسانسورهای هیدرولیکی وجود دارد چرا به سراغ روش های دیگر برویم. پاسخ در محدودیت هایی است که در طراحی با آن مواجه میگردیم.
- به اندازه کورس حرکت آسانسور نیاز به جکی با همان طول داریم که می بایست در حفره زمین مدفون گردد. لذا خیلی مواقع ممکن است به آبهای زیر زمینی یا صخره هایی نفوذ ناپذیر مواجه شویم که این امکان را به ما نمی دهد.
- وقتی طول جک بیش از حد بلند گردد قمت آن نیز به همان نسبت افزایش می یابد که ممکن است از نظر اقتصادی به صرفه نباشد.

Indirect acting:
روش غیر مستقیم، روشی است که احتمال نیرو توسط جک به کابین بطور مستقیم انجام نمی شود اولاً جک داخل زمین مدفون نمی شود و در کنار چاهک آسانسور روی پایه ای در امتداد ریل های هدایت کننده کابین قرار می گیرد.
باز شدن پیستون جک موجب بالا رفتن قرقره ای می شود که سیم بکسل روی آن که یک سر به زمین فیکس گردیده و سمت دیگر به کابین متصل می باشد، موجب انتقال کابین به سمت بالا می گردد.
هریک متر جابجایی پیستون جک موجب جابجایی کابین به میزان دو برابر آن می شود بهمین جهت به آن روش 1:2 نیز گفته می شود.
این مکانیزم در لیفتراک ها نیز استفاده می شود لذا این روش را لیفتراکی نیز می نامند.
سرعت باز و بسته شدن جک هر چقدر باشد سرعت جابجایی کابین دو برابر آن است
مزایا:
- اگر لازم باشد کابین ده متر جابجا شود نیاز به یک جک با طول پنج متر داریم لذا قیمت جک ارزان تر می باشد.
- از آنجا که جک بیرون زمین قرار می گیرد کمتر در معرض زنگ زدگی و خوردگی نسبت به جک های مدفون در زمین می باشد.
- از آنجا که همواره جک قابل رویت و در دسترس می باشد هزینه های تعمیرات آن بسیار کم تر از جک های مدفون در زمین می باشد.
- اگر طول جک بلندتر باشد جابجایی آن با سایز کردن سیم بکسل و پایه جک قابل تنظیم می باشد و نیازی به کوتاه کردن آن نمی باشد.
معایب:
– به لحاظ استفاده از پولی و سیم بکسل دارای استهلاک بیشتری نسبت به روش مستقیم می باشد
– از آنجا که سرعت حرکت کابین دو برابر می شود لذا قدرت نصف می شود نتیجه این که برای یک آسانسور با ظرفیت مشخص نیاز به موتوری با توان بالاتر می باشد.
– عدم وقت در لولینگ و شوکهای ناشی از استارت و ایست دو برابر سیستم مستقیم می باشد.

Double acting:
چه در روش مستقیم و چه روش غیر مستقیم برای آسانسورهای باری و باری مسافری که کابین بزرگتری دارند بجای استفاده از یک جک می توان از دو جک استفاده کرد که عمدتاً در طرفین کابین قرار داده می شوند.
لذا یک پاوریونیت به هر دو جک به صورت همزمان روغن پمپ کرده و آنها را به حرکت وا میدارد.
روغن هیدرولیک:
آسانسورهای هیدرولیکی به لحاظ قدمت در زمره اولین نسل آسانسورها می باشند. جالب است بدانید اولین آسانسور که اختراع شد هیدرولیکی بود که با نیروی آب کار می کرد در واقع وظیفه انتقال نیرو آب به عهده داشت. بعدها در روند تکامل روغن هیدرولیک جایگرین آب شد.
روغن هیدرولیک مزایای متعددی دارد:
– حجم روغن هیدرولیک در برابر فشار زیاد وارده نسبت به آب تغییرات کمتری دارد و ثابت می ماند نتیجه اینکه وقتی باری روی کابین قرار می گیرد کابین به پایین سر نمی خورد و سر جای خود می ماند.
– حجم روغن در برابر افزایش دما نسبت به آب تغییرات کمتری دارد لذا وقتی آسانسور هیدرولیک در تراز طبقه توقف کرده و پس از مدتی روغن حرارت خود را از دست میدهد حجم آن کاهش نیافته و کابین ناخواسته از تراز طبقه پایین تر نمی رود.
– خاصیت روغن کاری پیستون هنگام کار مانع خوردگی و زنگ زدگی بخش های فلزی جک نسبت به آب می شود.
– افزودنی های متعددی به روغن هیدرولیک اضافه می شود که کیفیت حرکت را تسهیل می کند از جمله ضد کف کردن روغن که به سرعت حباب های خود را هنگام برگشت به تانک از دست بدهد و آماده استارت بعدی بشود. نتیجه اینکه یک روغن هیدرولیک ایده آل برای آسانسورهای هیدرولیکی می بایست چند خاصیت اصلی فوق را داشته باشد.
می بایست روغنی باشد که ویسکوزیته آن بر اثر حرارت زیاد تغییرات کمی داشته باشد همینطور بر اثر فشار ، تغییرات حجمی کمی داشته باشد و علاوه بر این ها دارای خاصیت ضدخوردگی و ضد کف باشد که در نتیجه آسانسوری با کیفیت حرکت مطلوب داشته باشیم بطوریکه تعداد استارت بر ساعت زیادی داشته باشد.
درباره ما
شرکت مهندسی بازرگانی سیگما سال ۱۳۸۲ توسط مهندس فرید کورس تاسیس گردید.
این شرکت با واردات لوازم اصلی آسانسور و پله برقی و ایجاد نمایندگی های فروش و ارائه خدمات خود در سراسر کشور، یکی از معتبرترین شرکت های فروش و ارائه خدمات در صنعت آسانسور ایران به شمار می آید.
تماس با ما
تلفن:
22036477-80
88888490
واتساپ:
ایمیل:
ساعت کاری:
شنبه تا چهارشنبه 8 تا 16، پنج شنبه 8 تا 12
ارتباط مستقیم با مدیریت:
kouros@sigma-elevator.ir
فروشگاه ها
سیگما غرب – آقای مجید عظیمی آشتیانی:
تهران ، میدان فتح
02166287008
سیگما اصفهان – آقای سید حسین مصلحی:
اصفهان ، سه راه کهن دژ
03137707975
سیگما سیم – آقای علیرضا طبسی:
تهران، پاساژ پارس صنعت
02166631237
دفتر فروش رسمی سیگما و پریسما
دفتر مارکتینگ آسانسور سیگما
تهران مرکزی، طرشت
66081497 – 021
© 2021 آسانسور سیگما /کلیه حقوق این پورتال برای شرکت سیگما محفوظ می باشد.