
دورهمی پایان سال 1401 با حضور همکاران و مدیران گروه سیگما
جشن پایان سال 1401 با حضور همکاران گروه سیگما و هزاره سوم.
چنانچه بخواهیم انواع آسانسور و سرعت آنها را بررسی کنیم می توانیم این تجهیزات را به چند دسته اصلی تفکیک نماییم :
انواع آسانسور و سرعت آنها
یکی از انواع متداول آسانسورها که اغلب برای ساختمان هایی با ارتفاع متوسط ( 3 تا 8 طبقه) نصب می گردند آسانسور هیدرولیکی است. کنترل اغلب این آسانسورها به واسطه یک پیستون صورت می گیرد که در بخش تحتانی اتاقک آسانسور تعبیه گردیده. بالاترین سرعت این آسانسورها 200 فوت در دقیقه تخمین زده شده است. به طور کلی در دسته بندی انواع آسانسور و سرعت آنها جز نمونه های متوسط به شمار می روند.
این قبیل آسانسورها نیازمند حضور موتورخانه هستند که نقطه جایگیری آن در تحتانی ترین قسمت نزدیک به چاله آسانسور می باشد. این آسانسورها در دو نوع آسانسورهای واجد چاهک و فاقد چاهک در بازار موجود هستند.
زمانی که اتاقک به سمت پایین در حال حرکت باشد، به واسطه کابل تعبیه شده در کف چاهک، پیستون در وضعیت جمع شده و کوچک قرار می گیرد. در برخی از نمونه های تولیدی در این قبیل آسانسورها یک مدل پیستون تلسکوپی استفاده شده است که برای نصب آن نیاز به ایجاد سوراخی با عمق کم در بخش زیرین چاهک است. نهایت فاصلهای که این مدل از آسانسور ها می توانند مسافر یا بار را جابجا کنند حدود 19 متر در دقیقه می باشد.
در این مدل از آسانسورها شاهد یک پیستون در دو سمت اتاقک هستیم که شامل انواع آسانسورهای هیدرولیکی تلسکوپی، غیر تلسکوپی و طنابی می شوند.
_ انواع تلسکوپی : در این قبیل مدل ها دو الی سه پیستون تلسکوپی تعبیه شده که قادر به مدیریت سرعت آسانسور تا ارتفاع 15 متر می باشند. این تجهیزات در پایه های چاهک آسانسور تنظیم می شوند و دیگر نیازی به کابل، قرقره و یا تعبیه سوراخ در زیر چاهک ندارند.
_ انواع غیر تلسکوپی : همراه با یک پیستون نصب می شوند و توانایی جابجایی اتاقک را تا حدود 6 متر در دقیقه دارند.
_ انواع کابلی ( طنابی) : همانطور که از اسم این آسانسورها پیداست در آن ها علاوه بر استفاده از پیستون از کابل نیز بهره برده شده است. این مدل می تواند اتاقک را تا فاصله 18 متر انتقال دهد.
انواع آسانسور
در بررسی انواع آسانسور و سرعت آنها به مدل دیگری می رسیم به نام آسانسور های کششی که اغلب برای سازه هایی با اندازه های متوسط تا بلند نصب می گردد. مکانیسم عمل این آسانسورها به واسطه کابل و چرخ دنده انجام می پذیرد. در این مدل از پیستون استفاده نمی شود به همین منظور می توان از آنها برای ساختمان هایی با طبقات بیشتر نیز استفاده نمود.
هنگامی که آسانسور قصد جابجایی به طبقات بالا را داشته باشد با چرخش چرخ دنده طناب جمع میشود و آسانسور به سمت بالا هدایت می گردد و در هنگام جابجایی آسانسور به طبقات پایین با باز شدن چرخ دنده در جهت معکوس اتاقک به سمت پایین انتقال می یابد. به علت تعبیه ریل در دو طرف کابین به همراه کابل، این قبیل از آسانسور ها دارای ایمنی بیشتری هستند.
سرعت حرکت این آسانسورها بسیار بالاتر از انواع هیدرولیکی می باشد و به علت استفاده از وزنه تعادل امکان ذخیره انرژی نیز در این مدل ها وجود دارد، لذا این آسانسورها علاوه بر ایمنی بیشتر کاربردی تر نیز هستند.
آسانسورهای کششی خود به سه نوع تقسیم می شوند که شامل :
در این مدل از آسانسورها به همراه کابل یک گیربکس نیز تعبیه شده است. به طور کلی تمام اجزای درگیر به موتور الکتریکی وصل هستند. این آسانسورها جزء نمونه های با سرعت قابل قبول و خوب محسوب می شوند و می توانند کابین را در یک دقیقه تا فاصله بیش از 150 متر جابجا کنند.
این آسانسورها که با نام مدل های آسانسور گیرلس نیز معروف می باشند بدون حضور گیربکس فعالیت می کنند و به شکل مستقیم به موتور الکتریکی اتصال یافته اند. این دسته از آسانسورها توانایی جابجایی اتاقک را به بیش از 600 متر در دقیقه دارا می باشند.
این آسانسورها نیازی به تعبیه موتورخانه ندارند و در قسمت بالای چاهک آسانسور جای داده می شوند. عموما تعمیر و چکاب این مدل از آسانسورها سخت تر از سایر نمونه ها می باشد چرا که برای دسترسی به موتور اصلی می بایست از نردبان های بلند استفاده شود. اما از آنجایی که برای استفاده نیازی به موتور خانه ندارند پس فضای زیادی را نیز اشغال نخواهند کرد و به مرور زمان و با شناخت بیشتر این نوع آسانسور در بین مردم محبوبیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
آسانسور های بیمارستانی
در این مدل ها، آسانسور واجد دستگاهی به منظور تامین برق سیستم است و موتور های استفاده شده اغلب از نوع برقی و احتراقی می باشند. این نمونه ها بیشتر در سازه های ساختمانی در حال ساخت مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع آسانسور و سرعت آنها، و مکانیسم عمل :
عموماً آسانسور ها بر اساس موارد متفاوت دیگری مثل عملکرد و تجهیزات استفاده شده نیز تقسیم بندی می شوند. چنانچه بخواهیم آسانسورها را بر اساس چگونگی عملکرد یا همان مکانیسم فعالیتی طبقه بندی کنیم شامل موارد زیر می شوند :
_ آسانسورهای کششی (در بالا توضیحات داده شده.)
_ آسانسورهای هیدرولیکی (در بالا توضیحات داده شده.)
_ آسانسور های هیبریدی : بدون شک در هنگام ذکر انواع آسانسور و سرعت آنها این مدل جز نمونه های صدر جدول جای داده می شود. این مدل ها واجد مزایای خوب آسانسور های هیدرولیکی و کششی می باشند و همچنین شاهد حداقل محدودیت ها نسبت به نمونههای پیشین در آنها هستیم چرا که قادر به جابجایی مسافر و یا بار در ارتفاعاتی بسیار بیشتر از نمونه های هیدرولیکی هستند. مکانیسم عمل این آسانسورها به واسطه موتور و پیستون انجام می پذیرد و موتور به عنوان منبع اصلی توسط باتری، سوخت های احتراقی و یا برق فعالیت دارد.
_ آسانسور های مغناطیسی : این مدل ها از جمله آسانسورهای صنعتی و تجاری محسوب میشوند. در این قبیل آسانسورها تجهیزاتی چون قاب، اتاقک، وزنه تعادل، کابل ها، سیم بکسل و سایر تجهیزات به شکلی مفیدتر و کارآمدتر تعبیه شده اند که علاوه بر بهبود عملکردی سبب ارتقاء سطح ایمنی آسانسورها نیز شده است. این دسته از آسانسورها به منظور جابجایی کالاهایی با وزن بسیار بالا استفاده می شوند به طوری که توانایی جابجایی ابزار و تجهیزات را تا بیست هزار کیلوگرم دارا می باشند. مکانیسم عمل این آسانسورها توسط موتور و تجهیزات مرتبط صورت می پذیرد.
انواع آسانسور
برای نصب و راه اندازی و خرید آسانسور بامشاوران شرکت سیگما آسانبر در تماس باشید.
جشن پایان سال 1401 با حضور همکاران گروه سیگما و هزاره سوم.
گالری تصاویر نمایشگاه آسانسور ترکیه در 1401 با حضور جناب آقای مهندس کورس حضور مدیران
گالری تصاویر حضور سیگما آسانسور در نمایشگاه آسانسور 1401 سایر اخبار و مقالات